fbpx Skip to content

Angela Merkel fortjener ikke en pris, men en skamstøtte

Europabevægelsens formand Erik Boel fik i går fortræde for den tyske forbundskansler Angela Merkel, som blev meget overrasket og udbrød ”Er den til mig?”, da Boel kårede hende som ”Årets europæer” og gav hende en dansk garder skåret i træ.

– Kanslerens overraskelse er forståelig, siger Søren Søndergaard, EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, og fortsætter:

– Den tyske forbundskansler har været hovedarkitekten bag det mest udemokratiske kup i det seneste årtis EU-historie. Mere end nogen anden var det hende, som sikrede, at den nedstemte Forfatnings-traktat blev forvandlet til en identisk Lissabon-traktat – nu blot uden at befolkningerne fik lov at stemme. Det skete bl.a. med hemmelige breve til EUs regeringsledere, hvor hun foreslog at ændre på navne og symboler, for at undgå folkeafstemninger, men at bevare det samme juridiske indhold. Hvordan Europabevægelsen på den ene side kan ønske folkeafstemning om Lissabon-traktaten, og på den anden side kan hylde den regeringsleder i EU, der har gjort mest for at forhindre folkeafstemninger, fortaber sig i tågerne.

– Angela Merkels kup mod demokratiet lykkedes, og resultatet er blevet en stigende folkelig uvilje mod ikke bare EU, men også mod hele idéen om et forpligtende europæisk samarbejde. Den tyske kansler fortjener derfor ikke en pris som “årets europæer”, men en skamstøtte for at styrket de nationalistiske kræfter i Europa.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40.

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top