fbpx Skip to content

Barroso: Græsk handling eller euro-exit!

Det internationale finanshus Citi Group vurderer, at det er 90 pct. sandsynligt, at Grækenland forlader euroen indenfor de næste 12 til 18 måneder. Hidtil har Citi Group vurderet sandsynligheden til at være 75 pct.
“De lande, der har lån penge til Grækenland, er fortsat uvillinge til at lempe betingtelserne for en redningspakke, mens det græske opstramningsprogram stadig er utilstrækkeligtn på mange områder, især hvad angår underskud på de offentlige finanser og reformer på indtægtssiden”, lyder det fra Citi Group.

Barroso: Tag omgående affære!
I denne uge er repræsentanter for EU-Kommissionen, EUs centralbank (ECB) og IMF på besøg i Grækenland for at vurdere om den græske regering har gjort tilstrækkeligt med bl.a. nedskæringer og lønreduktioner til at de fortsat kan få lånepakker.
“Grækerne må omgående tage affære, hvis de vil gøre sig håb om at forblive i eurzonen”, sagde Kommissionsformand José Manuel Barroso i går efter et møde ned den græske premierminister Antonis Samaras.
Og presset er vokset konstant op til besøget. Ikke mindst i Tyskland er kravet om stop for lån til Grækenland stigende. Den tyske økonomiminister og viceforbundskansler Philipp Rösler fra FDP har sagt, at en græsk exit ikke længere “fylder mig (Rösler) med skræk”.
“Jeg vil sige det åbent og offentligt, de underminerer vores
nationale indsats. Vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at få landet på
fode igen, og de vil gøre alt, hvad de kan, for at vi skal snuble”, lød svaret fra Samaras allerede inden EU ankom til Grækenland tidligere på ugen.

Græsk gæld falder, tysk gæld stiger
I følge den seneste opgørelse fra EUs statistiske kontor Eurostat, så har den græske stat høvlet over 75 mia. euro af på sin statsgæld fra fra sidste kvartal sidste år (355,6 mia.) til første kvartal i år (280,4 mia.).
I samme periode er den tyske statsgæld vokset fra 2.088,5 mia. euro til 2.112 mia. euro.
Og samlet set for alle de 27 EU-lande voksede statsgælden i denne periode fra 10.423,7 mia. euro til 10.592,5 mia. euro.

Back To Top