fbpx Skip to content

Barroso: Videre med den politiske union

EU-Kommissionens snart afgående formand, José Manuel Barroso, opfordrer i dag i en kommentar i dagbladet Politiken til, at regeringerne i medlemslandene står sammen om udviklingen af EU-projektet.

“En ny verdensorden er i støbeskeen. Enten bidrager vi til ændringerne, eller også går vi glip af fremtidige muligheder. Enten samler Europa sig i højere grad, eller også vil Europa blive opfattet som irrelevant.
Det betyder, at der skal ske en videreudvikling af Den Europæiske Union. Jeg mener, at vi skal videreudvikle vores politiske union”, hedder der bl.a. i kommentaren.

“Europæisk integration har været baseret på et veldefineret mål og en klar forestilling om, at der er behov for Europa. Traktaterne og institutionerne har altid været udtryk for en politisk vilje. Vi kan og bør ikke vride armen om på offentligheden. Men vi skal prøve at opbygge den konsensus, der er behov for. Vi skal skabe en ny debat, så vi kan føre Europa videre. Vi skal sørge for, at der er en ægte følelse af europæisk og nationalt ejerskab af det europæiske projekt.”


Læs mere hos Politiken – klik her!

Back To Top