fbpx Skip to content

UK: Flertal for EU-exit

Det britiske dagblad Daily Mirror har offentliggjort en meningsmåling, som analyse-virksomheden Survation har foretaget den 2,-3. maj. Den viser, at 43 pct. vil stemme nej til EU-medlemskab, hvis der var folkeafstemning i dag. 37,3 pct. ville stemme ja. Fraregner man tvivlerne giver det 53,5 pct. for et nej til EU.

Flertallet mod EU optræder såvel bland mænd som kvinder, som de er flere tvivlere blandt kvinderne. De to største partier i det britiske parlaments vælgere er også imod EU. Hos de konservative vælgere er 56,9 pct. imod medlemskabet, mens kun 30,2 pct. er for det. Blandt Labours vælgere er 41,5 pct. imod EU, mens 37,9 pct. er for medlemskabet.

Meningsmålingerne har svinget meget i de senere år. Hvis den konservative britiske premierminister David Cameron ”“ som har lovet en folkeafstemning om medlemskabet senest i 2017 ”“ for EU med på nye betingelser for det britiske medlemskab, er vælgerne langt mere åbne overfor at blive i EU.
Men såvel vicepremierminister Nick Clegg fra de EU-begejstrede liberaldemokrater som formanden for EU-parlamentet Martin Schultz har rystet på hovedet af Camerons forhandlingsplaner.


Læs mere om den eneste Survation-måling ”“ klik her!

Back To Top