fbpx Skip to content

Barroso vil afskaffe selvstændig økonomisk politik

“Tiden er løbet fra, at alle europæiske regeringer fører deres egen økonomiske politik”, siger EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso i følge Berlingske Tidende Barrosso vil tilsyneladende have en slags økonomisk regering på plads i EU-regi. Udtalelserne faldt på et pressemøde i Bruxelles onsdag, hvor kommissionsformanden præsenterede kommissionens udkast til vækststrategi “Europa 2020”.

– Vil regeringen og Folketinget sige ja, til at Danmark ikke længere må føre egen økonomisk politik? Skal vi sættes helt under administration? Sådan spørger Rina Ronja Kari, som er talsperson i et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen og Folketingets Europaudvalg.

“Den nuværende økonomiske krise er værre, end nogen havde forestillet sig. De økonomiske realiteter bevæger sig hurtigere end de politiske realiteter, som vi har set med de globale konsekvenser af den finansielle krise. Vi er nødt til at acceptere, at den øgede økonomiske afhængighed kræver en mere målrettet og sammenhængende indsats på det politiske plan. Det taler klart for en stærkere økonomisk styring i Den Europæiske Union,” lyder den i Barrosos indledningstale fra pressemødet, som kan læses på hans hjemmeside.

– Folkebevægelsen mod EU opfordrer på det kraftigste til, at regeringen og Folketinget siger klart fra overfor den massive suverænitetsafgivelse der ligger i Barrosos ambitioner om ”en stærkere økonomisk styring i Den Europæiske Union”, siger Rina Ronja Kari.

Læs Folkebevægelsen mod EUs åbne brev til regeringen og Europaudvalget – klik på PDF-ikonet yderst til højre!
Læs Barroso’s åbningsord – klik her!
Læs kommissionens udkast til strategi – klik her!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen, på mobiltelefon 26 70 18 16 / rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top