fbpx Skip to content

Belgien kan blive det nye Grækenland

Belgien har ikke været i stand til at danne en regering i 517 dage, og det skaber ifølge EUobserver mistillid på markederne. Situationen får nu den belgiske EU-kommissær, Karel De Gucht, til at advare om, at landet kan være på vej ud i samme vanskeligheder som Grækenland og Italien.

Belgien kæmper med en gæld på næsten 100 procent af BNP og er dermed EU’s tredjestørste skyldner efter Grækenland og Italien, hvis man udregner gælden i forhold til befolkningsstørrelse.

Situationen førte onsdag til, at landet fik en reprimande af EU’s kommissær for økonomiske og finansielle forhold, Olli Rehn, der kræver, at Belgien senest i midten af december har fået styr på sit budget for 2012.

– Hvis regeringsforhandlingerne bliver ved med at trække ud, bliver vi nødt til selv at kigge på måder, hvorpå vi kan implementere reformer af arbejdsmarkedet og pensionssystemet, udtaler Belgiens konstituerede premierminister, Yves Leterme, til EUobserver,

I Grækenland og Italien er krisen i foreløbig stilnet af, efter begge lande for nyligt har fået nye ledere. I Grækenland er Lucas Papademos ny premierminister, mens Mario Monti – tidligere EU-kommissær og rådgiver for Goldman Sachs – er blevet udnævnt i Italien. Begge premierministre har annonceret, at det er deres primære opgave at gennemføre EU’s spareplaner og få styr på økonomien.

Back To Top