fbpx skip to Main Content

Big brother: EU vil følge dig på nettet

Internettet kan i fremtiden blive mindre frit, viser et hemmeligt og lækket notat fra EU-projektgruppen The CleanIT.

Gruppen blev nedsat i EU-Kommissionen sidste år, og IT-mediet Version2.dk skriver, at gruppen arbejder med forslag, der vil betyde mindre frihed på nettet.

Mere overvågning

Det kan nemlig blive slut med fri bevægelighed på internettet for ansatte i virksomheder inden for EU. Man skal også kunne straffes som privatperson, hvis man linker til en terrororganisation uanset formålet. Endelig skal de private internetudbydere i højere grad blande sig og overvåge dig på nettet.

Det lyder som et uddrag fra en sciencefiction-roman, men den er god nok. EU-Kommissionen har således brugt tre millioner kroner på projektgruppen.

Stærkt problematisk

Den forstærkede overvågning af nettet foruroliger da også Henning Mortensen, som er chefkonsulent i branchefællesskabet DI ITEK, der repræsenterer it-, tele- og elektronikvirksomheder i Danmark.

– Jeg er meget skeptisk over for, hvis man i fremtiden lader private internetudbydere agere politibetjent i forhold til, hvad deres kunder må og ikke må på internettet, siger Henning Mortensen til version2.dk.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top