fbpx Skip to content

Labour vil sikre EU-borgeres og arbejdstageres rettigheder efter Brexit

Labour vil efter Brexit garantere EU-borgernes rettigheder, forbedre arbejdsrettigheder og indgå i tæt samarbejde med EU om klima, siger Labour-leder Jeremy Corbyn. Rina Ronja Kari mener, at udmeldingen viser ønsket om at være ‘EU’s gode nabo’.

Labours leder, Jeremy Corbyn. (Chris McAndrew / Wikimedia Commons)

Jeremy Corbyn og Labour har meddelt, at hvis Labour får regeringsmagten, så vil han garantere, at  EU-borgere i Storbritannien kan bevare deres rettigheder. Desuden vil han sikre, at Storbritannien bibeholder en aktiv international rolle og fortsat samarbejder med EU, blandt andet inden for klimapolitik. Det gjorde Corbyn klart i en tale i Coventry til den britiske sammenslutning af industrier.

Corbyn har også lovet et ‘Brexit for hele befolkningen’, som tilgodeser alle grupper i samfundet.

Labour ønsker et Brexit, der tilgodeser de britiske arbejdere, og partiet vil sikre en genopretning af de britiske lønarbejderes vilkår, herunder jobsikkerhed, løn og social velfærd.

Godt naboskab med EU er muligt

Ifølge Corbyn vil Labour også fokusere på at skabe jobs, forbedre levestandarden i Storbritannien og styrke de offentlige investeringer og velfærden efter en lang årrække med privatisering den konservative regerings nedskæringer.

Rina Ronja Kari, der sidder i EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, mener, at det er glædeligt, at Labour sætter fokus på velfærd, arbejdstagerrettigheder og EU-borgernes rettigheder, samt på Storbritanniens internationale forpligtelser på klimaområdet.

“Labours udmelding viser, at man sagtens kan stå uden for EU og samtidig føre en politik som både er socialt, økonomisk og miljømæssig ansvarlig. Det viser, at der er både er vilje og muligheder for at samarbejde og opnå et godt naboskab med EU og andre lande. Man må bare håbe at EU udviser lige så god vilje til at være gode naboer i den kommende tids forhandlinger,” siger Rina Ronja Kari.

Labour: Respekt for folkeafstemning

Corbyn har givet udtryk for, at han og Labour respekterer det britiske folks Brexit-afgørelse. I sin tale sagde Corbyn derudover, at Labour ønsker en toldunion med EU efter Brexit-skilsmissen.

Rina Ronja Kari understreger, at hun ikke er tilhænger af Labours idéer om en toldunion med EU. Alligevel mener hun dog, at en god Brexit-aftale og et godt forhold mellem EU og Storbritannien, som tilgodeser både borgere, miljø og økonomiske interesser, også vil gavne mulighederne for en Daxit – en dansk udtræden af EU.

Labour-formanden kritiserede også den konservatives regerings Brexit-politik. Ifølge Corbyn er det 20 måneder efter folkeafstemningen uklart, hvad Theresa May og den konservative regering egentlig har tænkt sig skal ske.

Den britiske premierminister Theres May vil i en tale senere på ugen præsentere den britiske regerings forhandlingsposition for forhandlingerne om en udtrædelse af EU. Der skal foreligge en færdigforhandlet Brexit-aftale mellem Storbritannien og EU i oktober måned i år. Selve Brexit skal træde i kraft i marts måned 2019.

 

Back To Top