fbpx Skip to content

Brexit: Officiel udtalelse fra Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU

Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU har vedtaget denne officielle udtalelse om den britiske befolknings beslutning om at forlade EU.

Med et flertal på over million stemmer briterne den 23. juni at forlade EU. Foto: Bob Harvey / Wikimedia Commons.
Med et flertal på over million stemmer briterne den 23. juni at forlade EU. Foto: Bob Harvey / Wikimedia Commons.

Folkebevægelsen mod EU ønsker det britiske folk tillykke med afstemningen om EU-medlemsskabet. Også fordi Storbritannien derved har vist os alle, hvad sandt folkestyre er.

Og det er ikke briterne, der er sære og har meldt sig ud af Europa. Men det er EU-unionen, der har udviklet sig til en centralstyret politisk sammenslutning, der hersker over nationalstaterne.

Også vore danske EU-venlige politikere mærker folkets røst og overgår hinanden i udtalelser om reformer af EU-unionen. Vi tør desværre ikke tro det.

For det første har vi hørt det før. Både ved det sidste EU-parlamentsvalg, hvor Folkebevægelsen mod EU fik et godt valg og igen efter folkeafstemningen i december, hvor danskerne stemte nej til at EU-ret skulle erstatte dansk ret.

For det andet, selv om det denne gang undtagelsesvis viser sig, at gerning følger på ord, så er en reform af det kafkaske EU-system ikke muligt.

I Folkebevægelsen mener vi, at Danmark er bedst tjent med at Folketinget opgraderes fra en kommunalbestyrelse til at være folkets ting, så det igen får reel betydning, hvem vi sætter til at regere vort land.

Vi ønsker derfor en afstemning om EU-medlemskabet med tid til at diskutere alternativer, fordele og ulemper. Ingen danskere under 63 år har stemt om dette og det er derfor på tide, at befolkningen spørges.

(Denne udtalelse blev vedtaget på Landsledelsesmødet den 26. juni 2016).

Back To Top