fbpx Skip to content

Britisk flertal vil ud af EU og ind i EFTA

Hvis briterne i dag blev spurgt i en folkeafstemning, om Storbritanien skulle være medlem af EU eller frihandelssamarbejdet EFTA, så vill e 71 pct. stemme for EFTA. Og der ville stort set være opbakning til det i alle partiers vælgergrupper (konservative: 81 pct.., Labour: 54 pct., Liberaldemokraterne: 50 pct., UKIP 95 pct. og øvrige: 62 pct.).

Det fremgår af en ny meningsmåling, som den EU-kritiske tænketank The Bruges Group har ladet analysevirksomheden Survation foretage den 3. juli med 1.085 deltagere. Helt nøjagtigt svarede54,3 pct., at de foretrak EFTA, 22,2 pct. foretrak EU og 23,5 pct. svarede ved ikke, hvilket ikke tæller med i resultatet af en folkeafstemning.

”Denne meningsmåling viser, at der er et levedygtigt alternativ til EU-medlemskab. Muligheden for at genforene os med EFTA og blive som Norge og Schweiz er meget populær hos den britiske offentlighed”, siger direktøren for The Bruges Group, Robert Oulds.

”Denne måling bidrager til den voksende mængde af beviser for, at et flertal af den britiske befolkning er ved at indse, at Storbritannien ville være bedre stillet uden for Den Europæiske Union og i stedet have en frihandelsaftale med vores europæiske naboer”, siger det konservative parlamentsmedlem David Nuttall, som er formand for den tværpolitiske gruppe Better Off Out All-Party Parliamentary Group.

Se mere hos:
The Bruges Group ”“ klik her!
Better Off Out All-Party Parliamentary Group ”“ klik her!
Selve meningsmålingen ”“ klik her!

Back To Top