fbpx Skip to content

Centrum-venstre ledere støtter den konservative Juncker som formand for EU-kommissionen

EU’s stats- og regeringsledere har i de seneste uger snakket på kryds om tværs om, hvem de nye topposter i EU skal besættes af. I sidste uge mødtes Helle Thorning Schmidt sammen med den tyske Kansler Angela Merkel for at diskutere EU’s fem kommende år.

I weekenden var turen så kommet til møde mellem EU’s centrum-venstre-ledere. Mødet betød, at socialdemokraterne gav deres støtte til den konservative (EPP) Jean-Claude Juncker som formand for EU-kommissionen.

Dermed støtter socialdemokraterne en konservativ kandidat EU-kommissionen til trods for, at man i valgkampen prøvede at gøre valgkampen til et højre-venstre spørgsmål. Og noget tyder på, at der er blevet lavet en aftale om, hvem der skal besidde posten som formand for EU-parlamentet, og at den skal gå til en socialdemokrat.

For den tyske vicekansler Sigmar Gabriel, udtaler ifølge Reuters, at “socialdemokraterne er enige i, at EPP vandt europaparlamentsvalget, og at Jean-Claude Juncker bør blive den næste formand for EU-kommisionen. Men vi forventer, at socialdemokraterne indtager andre poster”. Her er der tale om, at alle socialdemokrater støtter Martin Schulz som formand for EU-parlamentet.

På topmødet torsdag ser det ud til, at EU’s stats- og regeringschefer skal diskutere EU’s topposter.

Inden valget havde der været tale om en ‘stor-koalition’ mellem socialdemokraterne og de konservative, hvis andre partier vandt meget frem. Og det ser nu ud til at være tilfældet.

Back To Top