fbpx Skip to content

COVID-19: Landsmødet 2020 udskydes og erstattes af to mindre konferencer

Foto: Folkebevægelsen mod EU

Grundet den seneste tids smittestigning med COVID-19 har Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse i den netop overståede weekend besluttet, at dette års landsmøde udskydes til foråret 2021. I stedet afholdes to mindre konferencer i efteråret 2020.

Folkebevægelsen mod EU’s årlige landsmøde skulle i år have fundet sted i Århus lørdag d. 24. oktober og søndag d. 25. oktober, men da stigningen af smittede med Coronavirus i de sidste uger giver grund til bekymring, erstattes det årlige landsmøde med to mindre konferencer.

Flere mulige scenarier var i spil

Flere scenarier om et muligt landsmøde i oktober blev diskuteret på det netop overståede landsledelsesmøde, blandt andet om landsmødet skulle foregå digitalt eller kun vare en dag.

Da det er vigtigt for vores bevægelse, at vi kan mødes og debattere vigtige emner om Folkebevægelsen mod EU’s fremtidige arbejde, politik, nye idéer og initiativer samt opretholde et stærkt demokrati i bevægelsen, anser vi det for at være den bedste løsning, at landsmødet udskydes, indtil dette igen er muligt.

En alternativ mødeform vil ikke kunne erstatte den måde, vi ønsker at understøtte Folkebevægelsen mod EU’s medlemsdemokrati på.

Erstattes af to konferencer

Dette års landsmøde erstattes i stedet for af to mindre konferencer i november måned, og de endelige datoer meldes ud hurtigst muligt.

Planen er, at der skal afholdes en konference i Jylland og en konference enten på Fyn eller på Sjælland. De nøjagtige lokationer afhænger af, hvor vi kan få de bedste lokaler i forhold til at kunne overholde alle nødvendige retningslinjer i forbindelse med COVID-19.

Både medlemmer og kontaktpersoner vil modtage en invitation, så snart det praktiske er på plads.

Gratis værnemidler til deltagere

Der vil være udlevering af gratis mundbind og tilgængelig håndsprit både til de to konferencer og de resterende arrangementer, der afholdes i efteråret.

Så længe der ikke er noget formelt krav om at bære mundbind i forsamlinger, vil det heller ikke være et krag for deltagere af bære mundbind, men derimod et tilbud til de deltagere, der måtte ønske det.

Et travlt efterår

Da forsamlingsforbuddet stadig tillader op til 100 personer at samles, vil der i løbet af efteråret blive afholdt mange aktiviteter rundt omkring i landet, og disse er vi på nuværende tidspunkt i fuld gang med at planlægge både fra landssekretariatet og ude i komitéerne.

Kalenderenhjemmesiden vil løbende blive opdateret med alle efterårets aktiviteter.

Nye materialer lige på trapperne

Der er også flere nye uddelingsmaterialer på vej:

 • En uddelingsavis om det voksende EU-budget
 • Et hæfte om ”50 vanvittige ting EU har brugt penge på”
 • En flyer omkring budgetloven

Der gives besked til medlemmer, kontaktpersoner og her på hjemmesiden så snart, materialet er i hus og klar til bestilling og uddeling.

Der ligger allerede nu fire forskellige uddelingsflyers klar til uddeling på landssekretariatet:

 • En flyer om generel EU-modstand
  Klik HER og læs flyeren
 • En flyer om EU og klimaet
  Klik HER og læs flyeren
 • En flyer om EU’s afbrænding af regnskoven
  Klik HER og læs flyeren
 • En plakat (A3) om EU’s afbrænding af regnskoven
  Klik HER
   og se plakaten

Disse kan bestilles gratis til uddeling af alle – både medlemmer og andre interesserede – ved at sende en mail til fb@folkebevagelsen.dk.

Komitéer, medlemmer og alle andre interesserede opfordres til at bestille og husstandsomdele de forskellige materialer.

Vi ses derude!

Vi glæder os til et efterår med en masse mindre arrangementer og aktiviteter rundt omkring i Danmark, hvor der er plads til både afstand, COVID-19-retningslinjer og ikke mindst en hel masse EU-modstand!

På vegne af:
Formandskabet
Landsledelsen
Landssekretariatet

Back To Top