fbpx Skip to content

Danmark vil låne Irland milliardbeløb

Regeringen overveje at hjælpe Irland bilaterale lån, som en del af den milliardpakke fra EU og IMF, der skal redde den irske banksektor.

– Det er en mulighed, at Danmark hjælper Irland, men der er ikke truffet beslutning på nuværende tidspunkt, sagde Udenrigsminister Lene Espersen efter et möde i Bruxelles.

Udenrigsministeren pegede på at både Sverige og Storbritannien, der ligesom Danmark ikke er en del af eurozonen, har tilkendegivet at de allerede overvejer at skyde kapital i den irske banksektor.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræftede på et pressemøde forlydender om et dansk lån. I den forbindelse forklarede han at lånet handlede om at række en solidarisk hånd til de hårdt ramte irere

Den forklaring køber professor i finansiering på CBS, Finn Østrup, imidlertid ikke. Han mener et eventuelt dansk lån til Irland handler om at hjælpe to irske filialer af Danske Bank, National Irish Bank og Northern Bank, det skriver politikken.

– Intet tyder på, at det danske lån kan gøre hverken fra eller til for Irland. For irsk økonomi kommer under alle omstændigheder til at være meget usikker de næste fire-fem år. Til gengæld holder man hånden under Irlands finansielle system – og dermed Danske Bank – på de danske skatteborgeres regning, udtaler Fin Østrup til politikken.

Back To Top