fbpx Skip to content

Danmark vil stoppe plyndringen ”“ EU vil ikke

I Europaudvalgsmødet sidste fredag (11.02.2011), blev det besluttet, at Danmark ikke ville give kommissionen mandat til at forhandle en ét-årig forlængelse af den omstridte fiskeriaftale. Udlægget fra ministeren lød på i stedet at give mandat til en 6-måneders forlængelse, hvilket blev støttet af alle partier bortset fra Enhedslisten og SF. Med henvisning til de fortsat manglende beviser for at aftalen tilgodeser det besatte Vestsaharas befolkning, ville de to partier have aftalen stoppet. Eftersom kommissionens forslag var til en ét-årig forlængelse svarede det danske mandat til en 6-måneders forlængelse imidlertid til et dansk ’nej’.

I ugen op til gårsdagens møde, hvor den ulovlige aftale skulle debateres, har der været et kæmpe lobbyarbejde fra begge sider. De sydeuropæiske landes positive holdning og de skandinaviske landes ’nej’ har været kendt, og lobby’en har derfor koncentreret sig om ’sving-staterne’ ”“ Irland, Tyskland og Storbritannien. Til gårsdagens COREPER møde var det imidlertid kun Danmark og Sverige, der stemte nej. Tyskland og Finland undlod at stemme og Storbritannien vil først give deres holdning klar på ministerrådsmødet på mandag.

Med så stort flertal vil aftalen blive forlænget. Til dette siger Folkebevægelsens Søren Søndergaard:

– Danmark må sige fra overfor EU’s fortsatte plyndring af det besatte Vestsahara og må kræve punktet på dagsordenen til ministerrådsmødet på mandag, så aftalen kan blokeres. Også i denne sag er hæleren ligeså god som stjæleren.

Læs mere:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/409195:Udland–Dansk-kamp-mod-Marokko-aftale-slaar-fejl

Back To Top