fbpx Skip to content

Demonstration mod løndumping

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Når 3F tirsdag starter konflikt mod vikarbureauet E-work sker det med en demonstration ved gartneriet Rosa i Sabro ved Århus. Her er der indkaldt til demonstration kl. 6.45 mod den sociale dumping, som ifølge fagforeningen foregår på gartneriet.

Indtil for nylig arbejdede 14 litauiske kvinder på gartneriet på en kontrakt med E-Work. Kvinderne er medlem af 3F og er gået til fagforeningen, fordi de ikke får løn efter den kontrakt, de har indgået.

E-Work udfører arbejde i entreprise på Gartneriet Rosa. 14 litauiske kvinder arbejder mellem 75 og 85 timer om ugen med at klippe stiklinger af rosen kviste og stikke dem i potter. Kvinderne får i henhold til deres ansættelseskontrakter 65 kr. i timen for 42 timers arbejdsuge. Reelt har deres aflønning dog været 35 kr. pr. time.

Efter 3F har varslet konflikt mod E-Work ApS er kvinderne sagt op, samtidig blev de smidt ud af deres bolig og forsøgt afhentet i en bus til Litauen.

– Vores lønsedler er ikke korrekte. Lønsedlerne siger, at vi kun arbejder 160 timer om måneden, men vi har arbejdet over 300. Vi er selvfølgelig trætte. Det er for mange timer, siger Saturnina Jurkuveniene, der er talskvinde for de 14 litauere, til 3F’s Nyhedsbrev.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top