fbpx Skip to content

EU-kritik på demonstration mod overvågning

”Den 11. februar er udnævnt til global aktionsdag mod masseovervågningen. Vi vil ikke finde os i, at internettet bliver lavet om til en gigantisk overvågningsmaskine. Derfor går vi på gaden igen — for at tage internettet tilbage!”

Sådan lyder det fra arrangørerne af eftermiddagens demonstration, der starter 16.00 ved den amerikanske ambassade (Dag Hammarskjölds Allé 24) og som når til Christiansborg Slotsplads kl. 17.30-18.30. Arrangørerne er Amnesty International, fagforbundet PROSA, Samdata\HK, IT-Politisk Forening og bitbureauet.

At overvågningen ikke kun er sker fra amerikansk side er EU’s datatalagringsdirektiv et eksempel på. Direktivet betyder over 500 milliarder registreringer om året af danske telefonopkald, sms’er, emails og hjemmesidebesøg. Med andre ord 100.000 registreringer af hver af os om året, fortæller tallene fra Telekommunikationsindustrien i Danmark. Direktivet er i strid med den europæiske menneskerettighedskonventions artikel om privatlivets fred og i følge EU-domstolen selv i strid med EU’s eget charter om grundlæggende rettigheder.

Blandt talerne ved dagens demonstration er da også en af Folkebevægelsen mod EU’s spidskandidater, Lave K. Broch, som efter planen går på talerstolen 16.20 på Dag Hammarskjölds Allé.

Læs mere om demonstrationen ”“ klik her!

Back To Top