fbpx Skip to content

Det vil jeg

-af Preben Kristensen


FOR VELFÆRD OG DEMOKRATI

Valget til EU-parlamentet handler om, at den store del af danskerne, der mener, at EU bestemmer for meget, at EU er udemokratisk, og at EU’s projekter militær oprustning, bliver bedst muligt repræsenteret, så der dog bliver kastet lidt lys over mørkemændene.

Selvom Folkebevægelsen mod EU er blevet spået død, så har vi vist os lige så sejlivede som EU, men med helt andre og mere demokratiske mål. Folkebevægelsen arbejder for at udbrede oplysning, forbedre befolkningernes velfærd og menneskerettigheder og udvikle demokratiet. EU har travlt med at gå den stik modsatte vej og med magtmidler, der ikke er demokratier værdige.

Aftalen om EUs patentdomstol skal vi stemme om den 25. maj. Selvom EU-tilhængerne bedyrer patentdomstolens fremragethed, fortæller de dog ikke, hvem der har undsagt det, bl.a. fordi der kun bliver tre sprog ved patentdomstolens sidste instans. Hvor bekosteligt vil det blive for danske virksomheder at føre sager i Strasbourg på fransk?

Dette er bare nogle få grunde til at stemme nej ved folke afstemningen og på Folkebevægelsen mod EU’s liste N den 25. maj.

Back To Top