fbpx Skip to content

EFS: Kommissionen hindrer vækst

EUFAGLIGT.DK: EU-Kommissionens forårsprognose, som blev offentliggjort i dag er fuld af optimisme. Kommissionen peger på et ”fortsat økonomisk opsving i EU.
Men mens EU-kommissionen ser et opsving undervejs og holder fast i ”strukturreformer,” kræver den europæiske fagbevægelse stop for nedskæringsdiæten og gang i investeringer i nye jobs

(…)

– Der er måske tegn på forbedringer, men den europæiske økonomi er langt fra kureret. Dagens prognose (fra kommissionen red.) viser ingen klare tegn på fald i arbejdsløsheden. Med 26 millioner arbejdsløse, og en forudsigelse om at den falder fra 10,5 procent i år til 10,1 procent næste år ”“ så er det svært at se, hvordan der kan være tale om virkelig forbedring af økonomien, siger Veronica Nilsson, sekretær i EFS.

(…)

– De reformer, kommissionen foreslår, er langt fra nogen succes, tværtimod forhindrer de vækst og risikerer at føre til stagnation og endda recession i nogle europæiske lande. I stedet for en ”diæt” af nedskæringer er der brug for en plan for investeringer, vækst og jobs, som vil kunne sætte gang i den interne efterspørgsel, siger hun.

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top