fbpx Skip to content

Eksplosiv stigning i EU-skepsis

Undersøgelsen dækker de seks største EU-lande, Polen, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Fælles for dem alle er at EU-skepsissen er steget voldsomt fra 2007 før krisen og til slutningen af 2012.

Det land, der nu udviser mindst EU-skepsis er Polen – men også her er der tale om en voldsom stigning i mistilliden til EU: i 2007 var det 18 % af den polske befolkning, der ikke stolede på EU; nu er det steget til 42 %.

I de fem andre lande er det nu over halvdelen af borgerne, der ikke har tillid til EU. Det gælder også befolkningen i et land som Tyskland, der ellers traditionelt har været store tilhængere af EU. Her er mistilliden til EU steget fra 36 % til 59 %.

Den største stigning i mistilliden findes i Spanien hvor det nu er 72 % procent af befolkningen, der ikke stoler på EU, mod 23 % procent tilbage i 2007.

Tallene er bemærkelsesværdige af mange grunde, men særligt det at mistilliden er steget i lande, der er i så forskellige situationer, er bemærkelsesværdigt . Både Euro-lande og ikke-Eurolande, samt lande der er underlagt Trojkaen og lande, der ikke er underlagt Trojkaen udviser voldsomt stigende mistillid til EU.

Læs mere hos The Guardian.

Back To Top