fbpx Skip to content

En hilsen til Folketinget!

I dag åbner Folketinget til et nyt spændende politisk år. Ã…ret bliver vigtigt, da der om maksimalt 11 måneder skal være valg, men også fordi EU-spørgsmålet vil fylde utrolig meget. Tillad mig at give et par gode råd med på vejen.

Det første: vær ikke bange! Jeg ved godt, at vores retsforbehold betyder, at vi som udgangspunkt ikke kan være med i Europol, når det i starten af næste år overgår fra et mellemstatsligt samarbejde til overnationalt. Men her har regeringen altså malet fanden på væggen med alle de farer og ødelæggelse, der vil rulle over Danmark, hvis ikke vi afskaffer retsforbeholdet.

Men EU-partiernes skræmmekampagner er ikke et nyt fænomen, og regeringen har længe vidst, at en ny aftale skulle forhandles på plads, men den har foretaget sig absolut intet. Nu har de kørt Danmark op i krog, og vil presse en aftale igennem, selvom de har snorksovet i timen. Dermed tager de endnu engang befolkningen som gidsel i en aktuel og meget vigtig sag!

Vi skal bevare vores retsforbehold, da det sikrer vores selvstændighed på vores retspolitik. Regeringen må i arbejdstøjet og få strikket en parallelaftale sammen med EU, det har andre lande gjort før os, heriblandt Norge. Så jeg lover, det er ikke farligt.

EU-partierne nøler også i spørgsmålet om dansk deltagelse i bankunion. I øjeblikket afventer man de kommende stress-tests af EU’s banker. Men ærligt talt forstår jeg ikke denne tøven. En dansk tilslutning til bankunionen vil have katastrofale økonomiske og politiske konsekvenser for Danmark. Det vil betyde massiv afgivelse af suverænitet, men også muligheden for en gigantisk regning til skatteyderne, når svage banker igen skal reddes ud af ilden i EU. Dansk deltagelse i bankunionen er kun til glæde for EU-partierne, som ønsker Danmark fuldt medlem af EU-klubben.

Sidst men ikke mindst skal vi stoppe den ødelæggende nedskæringspolitik, som kvæler økonomisk aktivitet og har betydet arbejdsløshed for millioner af mennesker. Så væk med finanspagten (budgetloven i Danmark) og lad os komme i gang med at skabe jobs til de millioner af mennesker, som brænder for at komme i gang med et arbejde.

Så på med arbejdshandskerne Folketing. Der er rigeligt at se til.

Back To Top