fbpx Skip to content

EU-aftale for 225 millioner uden udbud

MEP Jens Rohde (V) angriber i dag EU-Kommissionen for at have indgået en treårig aftale med Microsoft for 225 millioner kroner uden at sende opgaven i offentligt udbud. ”Bag lukkede døre cementerer kommissionen Microsofts udbud”, har Rohde udtalt og påtaget sig rollen som Lissabon-traktatens vogter.
”Vi har bare udnyttet en klausul i vores kontrakt, som i øvrigt er standard i de fleste lignende licensaftaler. Det har vi gjort for at give skatteyderne mest værdi for pengene”, lyder forsvaret fra Antonio Gravili, der er talsmand for EUs kommissær for administrative forhold, Maros Sefcovic, fremgår det af dagbladet Politiken.

– Folkebevægelsen er også oprørt over, at kommissionen har indgået aftalen uden at sende den i udbud. Rohde har helt ret i, at Microsofts monopol således automatisk cementeres. Men hvor Rohde vil være traktatens vogter, vil vi gerne være fornuftens og skatteydernes vogter, udtaler Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– EU’s meningsløst stive udbudsregler tvinger i dag kommunerne og regionerne til at sende alle opgaver som for eksempel tømning af septiktanke eller rengøring af offentlige toiletter i udbud i hele EU for samlet et trecifret millionbeløb årligt. I langt de fleste tilfælde kommer der ”“ naturligvis – ingen udenlandske bud på opgaverne. Offentlige myndigheder bør frigøres fra EU-kravet og frit kunne vælge om en opgave skal udbydes lokalt, nationalt, nordisk eller internationalt alt efter opgavens størrelse

Back To Top