fbpx Skip to content

EU-parlamentet vedtager Folkebevægelsens forslag om at sikre det frie internet

EU-parlamentet stemmer den 3. april om en pakke nye regler, som skal skabe et sammenhængende EU-marked for al elektronisk kommunikation.

Men de nye regler risikerer, at underminere det frie internet ”“ også kaldet netneutraliteten – da de gør det muligt for televirksomhederne og internet udbyderne at bestemme hvilke tjenester og hvilket indhold på internettet, som forbrugerne skal have lov at have adgang til.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

EU-parlamentet har vedtaget en pakke nye regler, som skal skabe et sammenhængende EU-marked for al elektronisk kommunikation.

I den forbindelse har EU-parlamentet vedtaget en række forslag, som Rina Ronja Kari har været med til at stille, som skal sikre, at de nye regler ikke underminerer det frie internet ”“ også kaldet netneutraliteten.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Hvis EU-kommissionen får sin vilje, så skal televirksomhederne og internet udbyderne have mulighed for at bestemme, hvad vi som forbrugere har adgang til på internettet.

-Dermed skaber man et A og et B hold på internettet. A holdet bliver de store service udbydere som Netflix, Spotify og Facebook, der har råd til at betale kassen til internetudbyderne for at få adgang til forbrugerne. B holdet bliver de service udbydere, der ikke har råd til det – det gælder f.eks små og nyopstartede virksomheder.

– Fremtidens internet risikerer at blive et internet, hvor vi kun har adgang til de tjenester og data, som telegiganterne mener, de kan tjene penge på. Det er oplagt at det kun ville være de tjenester, som de selv udbyder.

– Derfor er jeg enormt glad for at EU-parlamentet i dag har vedtaget de ændringsforslag, jeg har været med til at stille om at beskytte net neutraliteten og sikre at televirksomhederne behandler al internet data og content på lige vilkår og uden unødig diskrimination.

– Det er en foreløbig sejr for net neutraliteten i de kommende forhandlinger med Rådet, som nu skal tage stilling til pakken.

YDERLIGERE INFORMATION
Rina Ronja Kari MEP: (GSM) 0045 2670 1816

KILDER
Rina Ronja Karis ændringsforslag (nr 237-244). EU-kommissionens forslag, EU-parlametets kompromisforslag samt

Pressemeddelelse fra EU-parlamentet

Back To Top