fbpx Skip to content

EU betaler for at få ødelagt frugt

Mange landmænd har fået et overskud af frugt efter Rusland har stoppet import af frugt fra EU. Det har EU nu besluttet at løse ved at give landmændene penge til at ødelægge deres overskydende frugt.

– I en situation, hvor EU’s nedskæringspolitik har kastet mange familier ud i ekstrem fattigdom, er det helt vanvittigt at forestille sig, at EU nu kaster skattekroner efter at få ødelagt frugten, udtaler Rina Ronja Kari, Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og fortsætter:

– Jeg kan godt forstå, at mange landmænd føler sig pressede og at hvis prisen på frugt falder drastisk, så vil det gøre livet rigtig svært for dem, men samtidig skriger det jo til himlen, at man har valgt denne her model.

Begrundelsen for at frugten skal ødelægges er, at prisen på frugt i EU ellers vil falde alt for meget. Men det er ikke en god nok grund for Rina Ronja Kari:

– Vi kan naturligvis ikke acceptere en situation, hvor der på den ene side er mange mennesker, der ikke har råd til at købe frugt og vi på den anden side ødelægger store mængder frugt, alene for at holde prisen oppe. Det afslører endnu engang EU’s prioriteringer, når der skal vælges mellem hensyn til mennesker og hensyn til rå økonomi, så vælges det sidste.

– Og man skal jo også huske, at det er forbrugerne der betaler de høje priser for frugt, men det er jo også forbrugerne som betaler skatten, som nu bruges til at ødelægge den ekstra frugt ”“ dermed kommer den almindelige forbruger til at betale to gange.

Læs i øvrigt mere hos dr.dk

Back To Top