fbpx Skip to content

EU-debat forud for SF-landsmøde

EU står ikke formelt på dagsordenen, når SF i eftermiddag åbner dørene til weekendens landsmøde i Odense. EU er for eksempel ikke nævnt en eneste gang i hovedbestyrelsens udkast til landsmøde-udtalelse. Men udefra presses der på for en EU-debat.

“Sig nu ja, SF” lød overskriften på et detbatindlæg i Information onsdag skrevet af Europabevægelsens formand Erik Boel og næstformanden Ellen Trane Nørby. De vil have partiet til at skifte standpunkt omkring euroen. Erik Boel havde samme budskab i et indlæg i Kristeligt Dagblad samme dag. Og fredag bevægelsens forretningsudvalg et lignende indlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Torsdag offentliggjorde Ritzau resultatet af en rundspørge, som viste, at 39 pct. af formændene for partiets lokalafdelinger gerne ville have en folkeafstemning om euro-undtagelse, hvilket 24 pct. ikke ønskede.
Samme dag afviste partiets formand Villy Søvndal en sådan afstemning.
“Vi har ikke noget ønske om at træde ind i euroen. Man skal huske, at Danmark ikke lever op til betingelserne i øjeblikket, Vores underskud er simpelthen for stort. Og vi har hele tiden ment, at euroen lægger for lidt vægt på beskæftigelse og sociale vilkår. Så det er ikke aktuelt”, sagde Villy Søvndal til TV2 Nyhederne.

– Det vil desuden være som at skyde sig selv i foden, hvis SF skulle skifte holdning til euroen. Euroland har store problemer, og den økonomiske krise kan betyde, at EU vil få endnu mere magt over medlemslandenes finanspolitikker. En dansk afskaffelse af kronen til fordel for euroen kan undergrave det danske skattefinansierede velfærdssystem, siger Jørgen Grøn i et debatindlæg i Information i dag.

Jørgen Grøn er bestyrelsesmedlem i SF-Nordjylland og SF-Vesthimmerland, delegeret på weekendens landsmøde og var kandidat ved EU-parlamentsvalget i 2009 for Folkebevægelsen mod EU.
– Euro-konstruktionen bygger på en fejlopfattelse om, at prisstabilitet er vigtigere end beskæftigelse. Det må aldrig blive SF’s politik, for så er vi færdige som parti, konstaterer Jørgen Grøn.

Læs hele Jørgen Grøns debatindlæg – klik her!

Back To Top