fbpx Skip to content

Særlov mod farlige parabener

Tirsdag formiddag vedtog et flertal i Folketingets miljøudvalg en beretning, som opfordrer miljøminister Karen Ellemann til at indføre et nationalt forbud mod brug af parabenerne DEHP, DBP, BBP og DIBP i produkter til børn. De fire parabener er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Hvis ikke producenterne inden 1. oktober i år har bevist, at de er uskadelige, skal forbuddet træde i kraft. Samtidigt opfordres Karen Ellemann til at arbejde for et lignende forbud i EU.

– Folkebevægelsen mod EU hilser med stor glæde, at Folketinget viser, at det ikke længere vil sidde og vente på, at EU måske skulle tage de rigtige og nødvendige skridt ”“ hvad end EU’s regler tillader det eller ej. Vi har gentagne gange opfordret til, at folkesundhedens interesser blev sat over hensynet til EU, siger Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

I marts vedtog fik Danmark ”“ som det første land i EU – en national særlov om forbud mod det skadelige stof bisphenol A i bl.a. sutteflasker, som et flertal i Folketinget havde krævet.

Back To Top