fbpx Skip to content

EU er flink overfor diktaturer

Menneskerettighedsorgansationen Human Rights Watch offentliggør som regel sin årsrapport i USA. Men tirsdag valgte organisationen af præsentere den på et pressemøde i Bruxelles. Og det var ikke en tilfældighed. Kritikken var nemlig især rettet imod EU.
I stedet for at stå fast over undertrykkende regeringsledere, så vælger mange lande – herunder EU – en politik, som ikke presser på for forandringer, lyder kritikken fra organisationen, som opfordrer til at lære af hvad der er sket i Tunesion.

“Den rituelle støtte til »dialog« og »samarbejde« med undertrykkende regeringer er alt for ofte en undskyldning for ikke at gøre noget ved menneskerettighederne”, sagde Kenneth Roth, administrerende direktør for Human Rights Watch.
“EU’s »konstruktive dialoger« er blandt de mest ekstreme eksempler på denne globale tendens.”

Den seneste tids kritik af EUs rolle i forhold til Tunesiens tidligere præsident Ben Alis mangeårige udemokratiske styre er kun det mest aktuelle eksempel. Human Rights Watchs årsrapport kritiserer også EUs rolle i forhold til lande som Serbien, Uzbekistan, Turkmenistan og Burma.
Årsrapporten kritiserer i øvrigt også, at der finder overgreb sted i EU-landene mod bl.a. muslimer, romaer og asylansøgere.

Læs mere hos Human Rights Watch – klik her!

Back To Top