fbpx Skip to content

EU-firmaer dræner u-lande for penge

MX.DK: [uddrag ] En rapport fra organisationen Eurodad, som beskæftiger sig med fattigdomsbekæmpelse, fastslår, at udviklingslandene mister mellem 660 og 870 milliarder euro hvert år. Størstedelen af de penge udgøres af skatteunddragelse fra EU-baserede multinationale firmaer. Det fremgår af gratisavisen metroxpress i dag.

– For udviklingslande er skatteunddragelse specielt ødelæggende, fordi flere penge forlader økonomien end de får ind i bistand, siger skattekoordinator ved Eurodad, Tove Maria Ryding, i en pressemeddelelse.

Ifølge Eurodad er det problematisk, og organisationen opfordrer EU’s regeringer til at gøre op med den de multinationale firmaers skatteunddragelse.

– Som det ser ud nu, så modtager udviklingslandene penge til bekæmpelse af fattigdom, men samtidig tjener EU-baserede multinationale firmaer mange penge i de selv samme lande, uden at betale skat. Indtil vores regeringer sætter en stopper for dette, så giver EU med den ene hånd, og tager med den anden, siger Tove Maria Ryding.

I denne uge mødes Det Europæiske Råd, bestående af Europas regeringschefer, og den mulighed skal benyttes, ifølge Lars Koch fra Ibis, som har bidraget til rapporten. Men han er også skeptisk

(…)

Læs hele artiklen hos metroxpress – klik her!

Back To Top