fbpx Skip to content

EU hemmeligholder ACTA-undersøgelse

Onsdag i denne uge skal EUs udvalg for international handel (INTA) diskutere resultatet af en juridisk undersøgelse af den såkaldte ACTA-traktat (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) imod piratkopiering på internettet. Sidste år stemte et knebent flertal i EU-parlamentet for, at EU skulle tilsluttes traktaten, som USA, Mexico, Canda, Schweiz, Marokko, Japan, Sydkorea, Singapore, Australien og New Zealand også er.

Teleselskaber og netaktivister har kritiseret ACTA på baggrund af bekymringer for, at traktaten vil gøre teleselskaber til piratpoliti og indskrænke borgernes ret til internetadgang. ACTA-forhandlingerne var hemmelige, hvilket EU-parlamentet udtrykte stor utilfredshed med – hvad der fik mange parlamentarikere til at stemme nej til traktaten. Parlamentet har fået undersøgt, om traktaten strider mod EUs lovgivning. Resultatet af undersøgelsen er … fortroligt.

“Det er dumt, at hemmeligstemple lige præcis denne her undersøgelse”, udtaler den svenske EU-parlamentariker Carl Schlyter (Den Grønne Gruppe), som er suppleant i INTA til Europaportalen.se.
“ACTA kan tolkes på så mange forskellige måder. Det er et stort problem, at vigtige dokumenter er fortrolige, lige meget hvad aftalen om traktaten faktisk indeholder”.

Læs mere hos
Europaportalen.se – klik her!
Comon.dk – klik her!

Back To Top