fbpx Skip to content

Unge borgerlige vender EU ryggen

Berlingske Research har stillet en håndfuld spørgsmål til hovedbestyrelserne fra Venstres Ungdom (VU), Konservativ Ungdom (KU), Liberal Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), hvor 27 ud af 34 har svaret. 78 pct. af dem svarede ja til, at Danmark skal genforhandle tilknytningen til EU for at trække suverænitet tilbage fra Bruxelles. 96 pct. svarede nej til, at Danmark skal stemme om euroen. 93 pct, svarede nej til, at euro-medlemskab ville gavne dansk erhvervsliv. 81 pct. svarede ja til, at Danmark skal skrinlægge alle overvejelser om tilslutning til euroen. Og næsten 90 pct. ønsker, at moderpartiet skal have en mere EU-skeptisk holdning.

Konservativ EU-modstand
”Da jeg meldte mig ind i 2005, var Konservativ Ungdom helt vild med EU. Efterhånden er der opstået en skepsis mod EU, fordi det er en dårlig idé at dele finanspolitik med nogen, som man ikke deler økonomisk politik med. I dag er EU-skepsissen blevet en del af KU’s grundkursus, hvor 200-300 unge konservative bliver rustet med argumenter mod EU-samarbejdet,” siger Jens Salling, landsformand for KU, der i foråret vedtog at kræve Danmark helt ud af EU.
Sidste år stillede KU forslag på moderpartiets landsråd om, at Det Konservative Folkeparti skulle være imod euroen.

”Vi fik 20-30 procents opbakning til, at vi skulle være imod euroen. Men efter det er gået galt i Grækenland, kan vi mærke, at skepsissen er stigende i partiet. Vi håber på at kunne påvirke folketingsgruppen i den kommende tid”, fortæller KU-formanden i Berlingske.

Liberal euro-modstand
”Der har været rigtig meget debat om det internt i VU, og vi har ændret holdning over de seneste år. Vi mener, at det var et rigtig godt projekt i begyndelsen med EF. Det handlede om fred og frihandel. Det er dét, vi mener, EU skal handle om”, siger VU’s landsformand Morten Dahlin i Berlingske. VU vedtog sidste år, at organisationen nu er imod euro-medlemskabet.
”Alt andet end Det Indre Marked bør være noget, man aftaler mellem landene. EU skal kun handle om frihandel og samhandel. Beslutningerne skal træffes tættere på borgerne, og vi skal væk fra alt det formynderi og drømmen om, at vi skal leve i et stort føderalt Europa”, siger Sasha Renate Bermann, formand for Liberal Alliances Ungdom, ligeledes i Berlingske.


NB: TV2 News sætter i aften kl. 21.30 fokus på den voksende EU-modstand blandt de unge borgerlige!


Læs mere hos
Berlingske – klik her!
KU – klik her!
VU – klik her!
Liberal Alliances Ungdom – klik her!

Back To Top