fbpx Skip to content

EU hyrer sikkerhedsfirma uden national arbejdstilladelse

Det britiske firma G4S er blevet hyret af EU’s udenrigstjeneste som sikkerhedsvagter, og til at opbygge sikkerhedsforanstaltninger for EU’s delegationer i Tripoli og Benghazi, i Libyen.
Problematikken ligger i, at G4S ikke har fået tilladelse fra det internationalt anerkendte libyske overgangsråd til at arbejde i Libyen.

Talspersonen for EU’s udenrigstjeneste, Michael Mann, ser ikke problemstillingen. ”Ud fra de informationer vi har indsamlet i Libyen, primært gennem vores delegationer, er der ingen betingelser for at få en ’ikke-indsigelse’ før tildelingen af en kontrakt til en virksomhed. Der er ingen lov i Libyen som regulerer driften af udenlandske sikkerhedsfirmaer.”

Det libyske overgangsråd er ikke af samme holdning. Mohamed Farhat har fortalt euobserver.com at EU’s udenrigstjeneste har bedt ham skaffe en tilladelse til at G4S kan arbejde i Libyen. Han fortalte, at myndighederne i Tripoli undersøger forespørgselen, men endnu ikke har bestemt sig.
”Den libyske regering er den, der siger ’ja’ eller ’nej’, hvis der skal være et sikkerhedsfirma til at udbyde sikkerhedstjenester,” udtalte Mohamed Farhat.

G4S er verdens største sikkerhedsvirksomhed og opererer i over 120 lande, og blandt andet er danske Falck en del af koncernen. Kontrakten med G4S lyder på omkring 75 millioner kroner og har en varighed på 4 år.

Back To Top