fbpx Skip to content

EU-modstandspris til FOA-formand

Forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA gik på talerstolen på Folkebevægelsen mod EUs landsmøde i Gladsaxe søndag formiddag for at modtage et sæt håndlavede træsko og en stor buket blomster overrakt af EU-parlamentariker Søren Søndergaard.

– Vi er glade for, at der er en person i fagbevægelsens topledelse, som på en synlig, klar og markant måde har sagt fra overfor nogle tiltag, som er kommet, især i forbindelse med europluspagten og finanspagten. En person som har valgt at stå fast på den danske arbejdsmarkedsmodel, sagde Søren Søndergaard ved overrækkelsen.
– Vi har på fornemmelsen, at det ikke altid har indbragt ham de allerstørste skulderklap fra hele toppen i dansk fagbevægelse. Men så meget desto mere er vi glade for, at tildele årets træskopris 2012 til forbundsformand FOA, Dennis Kristensen.

Dennis Kristensen takkede for prisen med en tale, hvor han redegjorde for sit nuancerede, men bestemt ikke ukritiske syn på EUs betydning for fagbevægelsen og det danske arbejdsmarked.

– Måske bliver I ikke så glade for at høre det, men set fra mit udkigstårn i fagbevægelsen, så er der grund til at kigge lidt nuanceret på alt det, der knytter sig til fagbevægelsens arbejde i og med EU. På dét, der handler om, hvorvidt EU også kan bruges til at skabe gennembrud for nye lønmodtagerrettigheder. Til gengæld er der i mine øjne grund til bekymring over udviklingen i EU i de senere år. Det går nemlig den forkerte vej. Den helt forkerte vej, sagde Dennis Kristensen og tilføjede bl.a.:
– Senest har Finanspagten i EU i mine øjne rykket ved grænserne for den danske suverænitet. Det ligner den rene spare-vej ud af den europæiske økonomiske krise, som er gået fra en finansiel krise til en generel økonomisk krise med både gældskrise, vækstkrise og beskæftigelseskrise. En spare-vej, der betales af almindelige mennesker og ikke mindst offentligt ansatte i de europæiske lande. Det er velfærden, der står for skud, når EU alene lægger op til at spare sig ud af krisen.


Læs…
Dennis Kristensens tale – klik her!
Søren Søndergaards tale – klik her!

Hent pressefotos fra landsmødet – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40


Baggrund:

Folkebevægelsen mod EUs danske Stå fast-pris
”“ også kaldet træskopris – er de sidste 15 gået til:

2011: Solidaritetsorganisationen Afrika Kontakt
2010: TIB Nordjylland og og 3F Midtvendsyssel (for blokade mod social dumping i Brønderslev)
2009: Sagsøgerne i Lissabon-retssagen v. entertainer Niels Hausgaard
2008: MF Kristen Touborg (SF)
2007: Konservativ Ungdom og SFU
2006: Konfliktforsker Jan Øberg
2005: Tegner Carsten Graabæk
2004: Advokat Bjørn Elmquist
2003: Tidl. markedsminister Ivar Nørgaard
2002: Sangeren Eva Madsen
2001: Formand for FOA Århus Grethe Enevoldsen
2000: Tidl. forbundsformand for SiD Hardy Hansen
1999: Tegneren Roald Als
1998: Skuespilleren Anne Marie Helger
1997: Sønderjyllanskomiteen

Back To Top