fbpx Skip to content

EU-opgør truer formandskab

EUs Ministerråd nægter at fremlægge sit regnskab for EU-Parlamentet, der har pligt til at gennemgå det. Sagen forpester forholdet mellem parlament og ministerråd og kan udvikle sig til et alvorligt problem for Danmarks EU-formandskab om et år.

“Det er mørkets kræfter, der slår til. Kan Danmark leve med, at Ministerrådet ikke vil vise, hvordan de bruger skatteborgernes penge?”, spørger Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i Berlingske Tidende fredag.

Forbliver problemet uløst, bliver Danmarks problem, at det kan ende med at stå i vejen for et frugtbart samarbejde mellem Danmark og Europa-Parlamentet under formandskabet, skriver Berlingske, hvortil Søren Søndergaard siger:
“Sagen går ikke væk. Den ligger solidt på Danmarks bord og venter på at blive løst.”

Søndag fortalte avisen, at det i følge Folketinget er Danmarks pligt at tage sagen op overfor andre EU-lande.
“Ét er, at Rådets generalsekretær udviser arrogance ved ikke at møde frem og diskutere sagen med Parlamentet. Men når Lissabon-traktaten giver Parlamentet pligt til at gennemgå regnskabet, så må Ministerrådet lægge oplysningerne frem. Det har alle EUs lande jo selv været med til at beslutte”, udtaler udenrigsordfører og tidligere udenrigsminister Niels Helveg-Petersen (R), mens EU-ordfører Per Clausen (EL) har bedt om finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) om en redegørelse til Folketingets Europaudvalg.

Læs artiklerne i Berlingske Tidende…
Fredag – klik her!
Søndag – klik her!

Back To Top