fbpx Skip to content

EU-parlamentet forkaster Rådets regnskab

EU-parlamentet har i dag ved middagstid med meget stort flertal besluttet at forkaste Rådets regnskab for 2009. Kun den socialdemokratiske gruppe indtog en blødere holdning overfor Rådet.
Dermed er der udbrudt en åben krig mellem to af de tre EU-institutioner, nemlig Rådet og EU-parlamentet. Baggrunden for beslutningen er, at Rådet nægter at svare på parlamentets spørgsmål vedrørende sit pengeforbrug.
Revisionen af Rådets regnskab for 2010 er allerede påbegyndt i EU-parlamentet, som skal stemme om det til april. Det betyder, at det nu er op til det danske formandskab at forsøge at finde en løsning.

Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Rådets opførsel er helt uacceptabel. Hvordan skal vi i EU-parlamentet kunne godkende Rådets regnskab. når det end ikke vil svare på de mest enkle spørgsmål, som vi stiller.

– Jeg er glad for at et stort set enigt EU-parlament står bag kravet om åbenhed. Blot er det sørgeligt, at den socialdemokratiske gruppe har ændret holdning. Men de vil åbenbart hellere være Rådets repræsentanter i EU-parlamentet end repræsentere EU-parlamentet overfor Rådet.

– Jeg opfodrer det danske formandskab til straks, når det tiltræder. at tage kontakt til EU-parlamentet og finde en løsning, som bygger på åbenhed og gennemskuelighed. Sammen kan vi gøre op med mørkets kræfter i Rådet, som åndeligt befinder sig i det forrige årtusinde, slutter Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard kan træffes på 40 45 38 49.

Back To Top