fbpx Skip to content

EU-parlamentet vil have mere nedskæringspolitik

EU-parlamentet er i dag kommet med input til dette års Europæiske Semester. Det Europæiske Semester er en årlig cyklus, EU har indført for at koordinere og indordne medlemsstaternes økonomiske politik. Det afsluttes med landespecifikke anbefalinger til medlemsstaterne om økonomiske og strukturelle reformer.

– Dette års udgave af Det Europæiske Semester byder på mere politisk og økonomisk EU-centralisering og mere nedskæringspolitik, siger
Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– Svaret på krisen er ikke mere EU ”“ tværtimod. Det er mindre. Der findes ikke én løsning på krisen, som kan proppes ned over hovedet på medlemsstaterne. Der er behov for et brud med EU’s økonomiske politik, hvis vi skal få vendt den katastrofale økonomiske og sociale krisestyring i EU. En krisestyring, som har sendt en fjerdedel af EU’s befolkning på randen eller under fattigdomsgrænsen.

– Det har før vist sig, at det kan betale sig i kroner og øre at sige nej til EU. Det har for eksempel sparet Danmark 338 mia. kroner at sige nej til at være med i euroen.

– EU-parlamentets opfordringer til medlemsstaterne om at øge investeringer og fokus på ungdommen er populistiske og tomme. EU-parlamentet har selv været med til at godkende og støtte økonomiske reformer, der sætter en brat stopper for offentlige investeringer så som six-packen, two-packen, europluspagten og finanspagten.

Yderligere information:
Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU: 0045 2670 18 16 (mobil)

Back To Top