fbpx Skip to content

EU støtter jordtyveri i fattige lande

FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP: [uddrag] I forbindelse med World Food Day søndag den 16. oktober har Folkekirkens Nødhjælp offentliggjort rapporten “Stolen Land, Stolen Future”,
om den globale jagt på landbrugsjord i udviklingslandene, som øger fattigdom og sult.

Rapporten fortæller om eksemplet fra Cambodja. Her er småbønder brutalt blevet fjernet fra deres landbrugsjord, hvor en indflydelsesrig senator nu producerer sukker til EU igennem den fordelagtige handelsaftale ”Everything But Arms”. EU afviser indtil videre at sætte en undersøgelse i gang af de systematiske menneskerettighedskrænkelser i forbindelse med jordtyveriet.

I Honduras støttes magtfulde plantageejere, der er involveret i jordtyveri fra de fattigste, af udenlandske investorer. Plantageejerne eksporterer palmeolie til biobrændstof til bl.a. EU.

Både Danmark og EU har en stor rolle at spille for aktivt at være med til at sikre, at den globale jagt på landbrugsjord i udviklingslandene ikkhttps://www.folkebevaegelsen.dk/ecrire/?exec=s_edit&id_=4124e øger fattigdom og sult. Danmark skal være med til at sikre, at danske udviklingspenge ikke understøtter jordtyveri fra fattige.

Igennem EU kan Danmark aktivt være med til at sikre, at blandt andet EU’s handelsaftaler med udviklingslandene tager højde for, at menneskerettighederne skal overholdes ”“ herunder retten til mad.

”Danmark bør som kommende EU-formandsland være i front på dette område og sikre, at både Danmarks og EU’s mål om at bekæmpe fattigdom og sult ikke bliver undermineret af egne handelspolitikker og udviklingsstøtte,” siger Henrik Stubkjær

Læs mere:
Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp – klik her!

Rapporten “Stolen Land, Stolen Future” – klik her! ]

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top