fbpx Skip to content

EU svigter menneskerettigheder i Bahrain

Søndag den 30. juni skal EU’s udenrigsminister, Catherine Ashton, og en række af EU’s udenrigsministre til topmøde med samarbejdspartnere i Golfsamarbejdsrådet. I går ”“ lidt over en uge inden mødet ”“ udgav menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch en rapport om situationen i Bahrain.

”Bahrain hævder at være på sporet af politiske reformer, men det har kurs mod det stik modsatte. Det nye lovforslag om forsamlingsfrihed viser – ligesom den fortsatte fængsling af aktivister fra oppositionen – meget klart, hvordan den regerende familie ruller ægte reformer tilbage på rigtig mange områder”, hedder det bl.a. i rapporten ifølge Berlingske.

Lederen af organisationens Mellemøstafdeling, Joe Stark, opfordrer direkte EU til at kræve politiske fanger løsladt inden topmødet 30. juni:
“De bør på forhånd meddele, at de forventer vigtige politiske fanger e frigivet forud for topmødet, herunder de tre dobbelte EU-borgere.”

Rapporten opfordrer EU og USA til at lægge langt mere åbent pres på styret i Baharin:
”De skal – både offentligt og privat – gøre det klart, at en meningsfuld dialog om politiske reformer er uforenelig med fængslingen af fredelige aktivister og gennemførelsen af mere og mere restriktive love”.

Læs mere hos Human Rights Watch ”“ klik her!

Back To Top