fbpx Skip to content

Euro-traktat vil skade Danmark

Danmarks økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har i forbindelse med et besøg hos den britiske regering slået fast, at hun mener, at tilslutning til den nye euro-traktat vil gavne Danmark og ikke betyde nogen risiko for sanktioner.

– Målet med den nye mellemstatslige euro-traktat er krystalklart: EU skal have strammere kontrol med og styring af deltagerlandenes økonomiske politik. Direkte sanktioner eller ej, så betyder dansk tilslutning, at vi knyttes endnu tættere til et europrojekt som bliver stadig mere kritisabelt – både økonomisk og demokratisk set. Det er uansvarligt af Danmarks økonomiminister, at udsætte befolkningens velfærd for den trussel og undergrave vores selvbestemmelse på noget så fundamentalt som den økonomiske politik, udtaler Søren Søndergaard, som er EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU.

– Desuden ligner det rent bondefangeri, når Vestager på den ene side råber højt om, at vi ikke risikerer sanktioner ved en tilslutning til den nye traktat, når hun samtidigt målrettet arbejder for at fjerne netop den danske euro-undtagelse, der tilsyneladende hindrer de direkte sanktioner.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top