fbpx Skip to content

Europarådet kritiserer græske indgreb

FAGLIGT.EU: [uddrag] De barske indgreb i aftaler på det græske arbejdsmarked og offentligt ansattes nedsættelser af lønninger og pensioner møder nu også modstand i Europarådet. Den Europæiske Komite for Sociale Rettigheder, ECSR, under rådet kritiserer i flere sager, græske faglige organisationer har indbragt, den måde, den græske regering og trojkaen med EU-Kommissionen i spidsen har ændret arbejdsmarkedet og indgåede aftaler.

Generalsekretær i den europæiske faglige EFS, Bernadette Ségol, siger, at ECSR dermed helt klart peger på, at der er sket brud på det europæiske sociale charter.

– Det er et klart signal til de græske myndigheder, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond om hurtigt at få stoppet, at lande indfører barske krisepolitikker, der fører til beskæringer i blandt andet pensioner, og som krænker internationale forpligtelser i de berørte lande, siger Bernadette Ségol.

ECSR har offentliggjort tidligere udtalelser, der endog helt tilbage fra 7. december sagde, at der var sket brud på charteret fra 1961. Komiteen fastslår blandt andet, at der ikke i tilstrækkeligt omfang var søgt alternativer til indgreb. De var samtidig af et omfang, der måtte føre til alvorlige degraderinger af leveforholdene for mange pensionister.


Læs mere på LOs EU-portal – klik her!

Back To Top