fbpx Skip to content

EUs finansministre får modspil i København

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Når EU’s Finansministre mødes i København d. 30. ”“ 31 marts, så bliver de mødt med et klart budskab fra fag- og miljøbevægelsen: ”Krisen løses ikke ved at fortsætte nedskæringspolitikken.”
Dagen før er bl.a. LO medarrangør af konferencen, ”Grøn vækst på fair vilkår”, som sætter spot på alternativer til den nuværende kurs i EU.
– Vi arbejder på at få deltagere på konferencen fra både dansk og europæisk fagbevægelse til sammen med miljøbevægelserne at diskutere, hvordan en grøn vækst på fair vilkår kan skabe en helt anden økonomisk udvikling i Europa, siger Anders Olesen, formand for byggefagenes Samvirke i København og med i arbejdsgruppen i “Forandring Nu.”
– I stedet for at fortsætte med at skære ned, så kan vi ved grøn omstilling ved opgør med social dumping udvikle en anden situation, hvor der også bliver skatteindtægter til udvikling af velfærd og hvor der skabes job i udvikling og forskning. Det kan ikke mindst være med til at lette situationen for de mange unge europæere, som er udenfor i dag, siger han.
Anders Olesen opfordrer fagforeninger lokalt til at deltage i konferencen.
– Og så opfordrer vi til at sende faner med til demonstrationen den 29. Her vil konklusionerne fra konferencen og de krav demonstrationen samles om blive viderebragt til EU’s finansministre, siger han.
Demonstrationen foregår på Christiansborg Slotsplads d. 29. marts kl.16.30, hvor bl.a. formanden for FOA, Dennis Kristensen og formanden for BAT-kartellet, Peter Hougård Nielsen er blandt talerne, hvor også næstformanden for de svenske bygningsarbejdere Johan Lindholm taler.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top