fbpx skip to Main Content

Færøerne behøver ikke gå ind i EU’s indre marked

Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen, arbejder for, at Færøerne skal blive en del af EU’s indre marked. Ifølge Politiken.dk i dag har lagmanden diskuteret sagen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som, ifølge lagmanden, er »positiv og med på ideen«. Lagmanden mener desuden ikke, at en færøsk indlemmelse i EU’s indre marked vil kræve en folkeafstemning.

– Folkebevægelsen mod EU opfordrer lagmanden og det færøske lagting til at se på andre muligheder for et samarbejde med EU end indlemmelse i EU’s indre marked. Færøerne har været en del af EFTA og det vil være bedre for det færøske demokrati, hvis Færøerne genindtræder i EFTA end indlemmes i EU’s indre marked, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Folkebevægelsen mod EU er bevidst om der har været sonderinger om færøsk EFTA-medlemskab, men vi mener, at der kan gøres mere i denne sag, tilføjer Rina Ronja Kari.

– En færøsk indlemmelse i EU’s indre marked vil begrænse de færøske borgeres demokratiske indflydelse markant. Folkebevægelsen mod EU opfordrer derfor Lagmanden og det færøske lagting til at give de færøske vælgere det sidste ord i denne sag gennem en folkeafstemning, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:

Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16 / rina@folkebevaegelsen.dk
Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27 / lave@folkebevaegelsen.dk

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top