fbpx Skip to content

LA skifter europaordfører

Liberal Alliance har på sit sommergruppemøde i Gl. Vindinge på Fyn netop gennemført en ordførerrokade i folketingsgruppen. I den forbindelse har partiet skiftet europaordfører.

Siden vallget i 2011 har Merete Riisager været europaordfører. I den periode har partiet styrket sin euromodstand og er blevet tilhængere af den retlige undtagelse. Hun forlod på partiets vegne forhandlingerne om en ny europapolitisk tillægsaftale især fordi hun fik afvist sit krav om folkeafstemning om EUs bankunion og fordi regeringen fastholde ønsket om at gøre Danmark til det 18. euroland hurtigst muligt.
Merete Riisager mener ikke, man behøver at frygte for et kursskifte i en mindre EU-kritisk retning i forbindelse med rokaden og siger, at partiet fortsat går ind for det grundlæggende i EU-projektet.
Merete Riisager får nu ordførerposter på integrations- og undervisningsområdet.

Mette Bock bliver ny europaordfører. Hun har tidligere været medlem af først SF og siden Det radikale Venstre. Hun var aktiv i sidstnævnte parti ved folkeafstemningen i 2000 om euroen, hvor hun sammen med sin bror, Liberal Alliances leder Ander Samuelsen, var i front for et ja.
Mette Bock har ikke opgivet sit ønske om dansk tilslutning til euroen, men modereret det. Ved folketingsvalget i 2011 sagde hun følgende til Altinget.dk:
“Lige nu er det ikke en god idé at tilslutte sig euroen, dertil er den økonomiske krise for voldsom. Men det kan bestemt ikke udelukkes, at Danmark skal tilslutte sig på længere sigt”.

Til sammenligning sagde Merete Riisager dengag til Altinget.dk:
“Det vil være et meget dårligt tidspunkt at gå ind i et eurosamarbejde. For mange af landene i eurosamarbejdet har ikke en sund økonomi.”

EP-kandidater vælges efter kommunalvalg

Liberal Alliance har fortsat planer om opstiling ved valget til EU-parlamentet til maj næste år. Men der er ingen meldinger fra sommergruppemødet om, hvilke kandidater de vil opstille. Det afklares først efter kommunevalget den 19. november.

Back To Top