fbpx Skip to content

Fagbevægelsen advarer mod dobbelt dyk

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Det lille opsving i EU’s industriproduktion i november 2009, blev set som et lys for enden af tunnelen og gav næring til snakken om, at opsvinger så småt var i sigte. Men de seneste tal fra Eurostat viser, at opsvinget blev forvandlet til et fald i december, som har ædt mere end fremgangen.
Faldet fra november til december er på 1,9 procent for EU som helhed og 1,7 procent for de 16 lande i euro-zonen.

På et såkaldt ”makroøkonomisk dialogmøde mandag i Bruxelles advarede EFS’s for faren for et ”dobbelt dyk” i økonomien.
– Politikere i hele Europa er optaget af exitstrategier med lønstop, lønbeskæringer, velfærdsforringelser og nedskæringer i beskæftigelsen i den offentlige sektor. Den politik vil dræbe efterspørgslen, sætte gang i en nedadgående lønspiral, forstyrre det indre marked og forværre arbejdsløsheden og skabe social elendighed, lød det fra EFS generalsekretær John Monks.
– Regeringer og centralbanker i Europa har givet massiv støtte til bankerne. Nu hvor finansmarkedet vender sig mod de offentlige finanser, må regeringerne stå sammen for at redde dem selv fra spekulanterne, sagde han og efterlyste indgreb mod finanssektoren bl.a. en skat på finansielle transaktioner.

Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!

Back To Top