fbpx Skip to content

Fest for kamp for demokrati og mod finanspagt

Læs taler og se billeder fra festen – klik her!AmagerBio måtte lukke billetsalget allerede efter en halv time af sikkerhedsmæssige årsager. Der var fuldt hus, da over 500 mennesker fra hele landet var samlet til fejringen lørdag eftermiddag af at Folkebevægelsen mod EU fylder 40 år på mandag. Stemningen var fantastisk og kampgejsten fejler intet, mens masser af god musik og underholdning blev leveret af bl.a. MC Einar, Gitte Hænning, Povl Dissing og Niels Hausgaard. Blandt festtalerne var indsatsen for demokrati og imod EU’s finanspagt en af fællesnævnerne.
– Dagens virkelighed er, at EU ikke bare institutionaliserer en bestemt økonomisk nedskæringspolitik, men også mere og mere afkobler befolkningerne fra at få indflydelse. Det er det stik modsatte af det, som Folkebevægelsen står for. For som Ebbe Reich engang sagde: Folkestyre uden folk, det er bare styre, sagde Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard i sin tale.
– Folkebevægelsens kritik af EF’s manglende demokrati var korrekt i 1972. Der er bare meget mere mangel på demokrati, men også meget mere modstand og kritik i alle andre EU-lande, sagde tidl. MEP Jens Peter Bonde, der spillede en ledende rolle i Folkebevægelsen første 20 år og fortsat er en allieret i kampen mod ikke mindst EU’s finanspagt.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top