fbpx Skip to content

Flest vil spare på EU

Socialpædagogernes Landsforbund har i dag offentliggjort en meningsmåling, som viser, at EU er det område, danskerne helst vil have at det offentlige skærer ned på. 1.124 danskere har fået mulighed for at vælge tre ud af 14 områder, der kan spares på. Og EU kommer ind på spareknivens ubetingede førsteplads med 704 ”“ eller 62,7 pct.

– Det danske samfund taber adskillige milliarder kroner om året på EU-medlemskabet. Penge som kunne bruges meget bedre på de områder, danskerne prioriterer højst, udtaler Sven Skovmand, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

“Jeg synes, det er opløftende at se, at danskerne – på trods af økonomisk smalhals og krise – fortsat er solidariske og med hjertet på rette sted. Jeg hæfter mig f.eks. også ved, at når vi spørger danskerne om, hvordan de ville prioritere, hvis der skal spares i den offentlige sektor, så ligger det specialiserede sociale område sammen med de andre omsorgs-områder aller-længst nede på listen. Øverst ligger emner som EU, Forsvaret og udviklingsbistand”, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Søndag offentliggjorde Altinget.dk en måling foretaget af A&B Analyse, hvor 52,6 pct. af danskerne bakker op om, at regeringen nedlægger veto mod EUs 2014-2020 budget, hvis ikke Danmark får en milliard kroner i rabat på EU-kontingentet.
“Det er et udtryk for at danskerne vil have mindre EU”, sagde Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard til Altinget.dk i den forbindelse.

Læs dagens måling hos Socialpædagogernes Landsforbund ”“ klik her!
Læs om søndagens måling – klik her!

Back To Top