fbpx Skip to content

Folketinget til EU for at diskutere realkredit

Inden 30. juni skal EU-Kommissonen vedtage regler for likviditetsbegrebet. Bankunionens tilsynsmyndighed EBA har anbefalet Kommissionen, at danske realkreditobligationer ”ikke må indgå på linje med statsobligationer i kreditinstitutternes likviditetsberedskab”.
Brancheorganisationen Realkreditrådet er dybt bekymret for konsekvenserne og skrev i februar i et notat: ”Det vil drive renten op for danske boligejere og virksomheder”.

I dag rejser en delegation for Folketinget – Eva Kjer Hansen (V), Morten Bødskov (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) – til Bruxelles for at tale dansk realkredits sag. Her mødes de med Paulina Dejmek-Hack, der er vicekabinetchef for Kommissæren for det indre marked, Michel Barnier.
Når de tre medlemmer af Europaudvalget mødes med kommissær Barniers kabinet har de et enigt Folketing i ryggen, skriver Folketingets EU-Oplysning. Missionen er at forklare, at danske realkreditobligationer er højlikvide og derfor bør defineres som sådan, når Kommissionen senere på foråret skal vedtage regler for likviditetskrav til banker.

Læs mere hos Folketingets EU-Oplysning ”“ klik her!

Back To Top