fbpx Skip to content

Forslag om FN-styrke sendes til Ukraines regering

Ukraines ambassadør i Danmark, M. Skuratovskyi har afholdt møde med Lave K. Broch, kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Ambassdør M. Skuratovskyi lovede at bringe Lave K. Brochs forslag om indsættelse af en upartisk FN-styrke videre til Ukraines regering.

– Det er afgørende, at verdenssamfundet gør alt, hvad der er muligt, for at bakke op om afvæbningen af de bevæbnede grupper i det østlige Ukraine. Men det er utroligt svært at udføre en afvæbning, hvis der ikke samtidig skabes sikkerhed for alle borgere i det østlige Ukraine, heriblandt de personer, der i dag er bevæbnede, udtaler Lave K. Broch.

– Jeg har derfor foreslået Ukraines regering, at der bør indsættes en neutral og upartisk FN-styrke for at hjælpe OSCE med at gennemføre en afvæbning.

– Ukraines ambassadør i Danmark lovede, at han ville bringe forslaget videre til Ukraines regering.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU (nr. 2 på liste N), på telefon 28 92 21 27, www.broch.dk, www.facebook.com/lavekbroch og www.twitter.com/lavekbroch

Lave K. Broch er uddannet cand.scient.pol. og har i mange år beskæftiget sig med FN og sikkerhedspolitik. Lave er formand for FN-forbundets freds- og konfliktløsningsudvalg, tidl. informationsmedarbejder for FN’s nordiske informationskontor og tidl. kampagnekoordinator for den danske kampagne i anledning af FN’s år mod racisme og intolerance i 2001.

Back To Top