fbpx Skip to content

Falder VK ned som lam i børnecheck-sagen?

I dag førstebehandler Folketinget Enhedslisten forslag om den såkaldte børnecheck. Et flertal – regeringen, Venstre og Konservative – har meldt ud, at de ikke vil støtte det, da det strider mod EU-retten (som Lars Barfoed ellers tidligere har meldt, at han gerne vil trodse i sagen). Falder Enhedslistens forslag, står regeringens forslag tilbage.

– Et flertal i Folketinget har tidligere meldt ud, at de ikke ønsker regeringens forslag, der blot blåstempler EU-ensretningen. Det er trist, hvis Venstre og Konservative nu skal optræde, som løver, der falder ned som lam. Trist at hensynet til EU-retten vejer tungere end hensynet til retten til selv at vedtage reglerne for velfærsydelser, udtaler Rina Ronja Kari, MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– Hvis politikerne mener, at reglerne for velfærdsydelser skal bestemmes på Christiansborg og ikke dikteres af Kommissionen, må de vise det nu ved at samles om et konkret alternativt juridisk bindende lovforslag, lyder opfordringen fra Rina Ronja Kari, som tilføjer:

– Når EU blander sig, er det ikke for at skabe ligestilling. Så er det fordi, EU vil styrke det indre marked og skabe yderligere lønpres. Vi ønsker, at alle arbejdstagere bliver behandlet lige. Men det står ikke i modsætning til, at det er Folketinget, der bestemmer indretningen af vores velfærdssamfund.


Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67

Back To Top