fbpx Skip to content

Fortsat EU-modstandere i SF

Søndag skal SF’s ekstraordinære landsmøde tage stilling til et ændringsforslag til partilovene, som forbyder medlemmerne at stille og for andre end SF ved valg, hvor partiet selv stiller op. Hvor SF’ere tidligere har kunnet været kandidater for tværpolitiske lister, som Trine Pertou Mach for JuniBevægelsen ved EP-valget i 2004 og Jørgen Grøn for Folkebevægelsen mod EU ved EP-valget i 2009, skal det nu betyde eksklusion. Og det rammer to af Folkebevægelsens kandidater ved EP-valget den 25. maj: Mehmet Aksoy fra Hvidovre og Jørgen Grøn fra Aars i Nordjylland.

– I 1991 forlod SF Folkebevægelsen og begyndte at ændre holdning til EU. Jeg har ikke ændret holdning til EU. Jeg mener, at EU er en stadig større trussel mod de solidariske, demokratiske og bæredygtige værdier, jeg vil fremme. Noget tyder på, at mange SF-vælgere har samme opfattelse, skriver Jørgen Grøn i en kommentar her på hjemmesiden.

Blandt mange, der her på hjemmesiden anbefaler at stemme på Folkebevægelsen den 25. maj, er der kun to, der har oplyst medlemskab af SF: Byrådsmedlem Bjarne Sørensen fra Horsens Metal Horsens og tidligere byrådskandidat Kirsten Fjordbak fra Køge.

Men i en ny Gallup-undersøgelse foretaget i starten af februar fortæller, at 62 pct. af partiets vælgere foretrækker nordisk samarbejde frem for EU, mens kun 19 pct. foretrækker EU-samarbejdet.

SF-veteran: Jeg har altid stemt på Folkebevægelsen

Forslaget om eksklusion har da også mødt nogen modstand i den interne debat i partiet.

En af forslagets modstandere er Knud Johnsen, som tidligere formand for SF Østerbro:
– Det synes jeg er en dårlig idé. Jeg er enig med Holger K. da han for 10 år i forbindelse med optagelsen af en kandidat fra JuniBevægelsen sagde, at SF er ”et rummeligt parti”, siger han og tilføjer:
– 1. april har jeg været medlem af SF i 48 år. Jeg har stemt på Folkebevægelsen ved alle valg til Europa-Parlamentet, og det gør jeg igen i år.

Back To Top