fbpx Skip to content

Generalstrejke i Frankrig imod pensionsforringelser

Generalstrejken er blevet annonceret, efter den franske præsident Sakozy har nægtet at give efter fagforeningernes krav om at droppe planerne for pensionsforringelserne. Planerne går ud på at ændre pensionsalderen fra 60 til 62 år.

Dermed vil store dele af de offentlige institutioner og den offentlige transport i Frankrig være sat ud af funktion hele dagen.

Tidligere på måneden demonstrerede op mod 2,7 millioner franske arbejdere imod pensionsforringelserne. Denne gang vil man forsøge at få endnu flere på gaden og det vurderes, at mulighederne for at endnu flere vil deltage i demonstrationerne er til stede.

Der tales desuden om at gennemføre yderligere strejker i dagene efter d. 23. september. Hvis det bliver tilfældet er et sådan omfang af protest ikke set siden generalstrejkerne i Frankrig i 1968.

EU-kommissionen har tidligere presset på for at få medlemslandene til at øge deres pensionsalder, ligesom det har været forslået en harmonisering af pensionsalderen i EU.

I andre lande som Grækenland, Spanien og England er der ligeledes annonceret planer om at øge pensionsalderen som en del af forskellige nedskæringstiltag.

Back To Top