fbpx Skip to content

Guide til dig: 4 nemme trin til at bekæmpe CETA

Vil du også give handelsaftalen CETA modstand? Her er fire ting, du kan gøre i dag.

Tusindvis af mennesker gik i efteråret i demo mod CETA og TTIP i København. 23. marts demonstrerer vi igen! Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Tusindvis af mennesker gik i efteråret i demo mod CETA og TTIP i København. 23. marts demonstrerer vi igen!
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

af Freja Wedenborg

EU-parlamentet har stemt ja til CETA – handelsaftalen mellem EU og Canada, der ventes at få store konsekvenser for velfærden, miljøet og vores demokratiske selvbestemmelse.

Aftalen vil blandt andet gøre det muligt for canadiske virksomheder at sagsøge lande, hvis de vedtager politik, som de mener kan skade deres fremtidige profit. Det kan for eksempel være love, som skal beskytte arbejdstagere mod social dumping eller forbrugerne mod farlige kemikalier i maden.

Den ventes desuden at blive brugt som en murbrækker for dens mere kendte “storebror” TTIP, verdenshistoriens største handelsaftale mellem EU og USA.

Men selvom et flertal i parlamentet stemte aftalen igennem, er kampen langt fra slut.

Aftalen skal nemlig også godkendes i de enkelte landes parlamenter i løbet af foråret, herunder det danske folketing. Og hvis bare et parlament stemmer nej, kan det sætte hele processen i stå.

Erfaringerne fra tidligere handelsaftaler som ACTA viser, at det kan lade sig gøre at stoppe dem med folkelig modstand. Men der er brug for, at mange lægger pres på politikerne, hvis det skal lykkes. Der er også brug for dig.

Hjælp os med at give CETA modstand!

Her er fire nemme ting, du kan gøre:

1. Spred budskabet

Selvom CETA får store konsekvenser for vores velfærd og demokratiske selvbestemmelse, fylder debatten utrolig lidt i de danske medier. Du kan hjælpe ved at følge Stop CETA Danmark på Facebook og opfordre dine venner til at gøre det samme – eller dele denne Facebook-video, hvor Rina Ronja Kari fortæller om den fortsatte kamp her.

> Find videoen om CETA her

2. Pres Folketinget

Skriv eller tweet til dine folketingsmedlemmer, før de skal stemme om CETA. Hvis bare et parlament afviser aftalen, kan det sætte hele processen i stå. På Stop CETA Danmarks hjemmeside kan du også skrive under mod CETA og fortælle de danske folketingspolitikere, at vi kræver, at de stemmer imod CETA.

> Skriv under mod CETA her

3. Demonstrér

Folkebevægelsen mod EU er med i den nye kampagne Stop CETA Danmark sammen med 28 andre organisationer, fagforeninger og partier. Der er blandt andet demo mod CETA den 23. marts klokken 17 på Christiansborg Slotsplads. Allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen og melde dig til eventet her.

> Kom til demo her

4. Meld dig ind

Folkebevægelsen mod EU giver CETA og de andre uretfærdige handelsaftaler modstand i EU-parlamentet og ved at deltage i den folkelige modstand – hver dag. Meld dig ind og støt kampen eller bliv aktiv sammen med os. Vi har brug for dig!

Kampagnetilbud: Det første år for 50 kroner!


  Kampagnetilbud - 50 kr.Normal pris - 400 kr.Lavere kontingent for studerende, pensionister, arbejdsløse og lignende - 150 kr.  Faglig EU-debat (avis)Erhvervsudvalgets nyhedsbrev


  MobilePay: 62755Jeg overfører via netbank: 9860-025100Jeg ønsker at modtage en opkrævning via mail

  Tilmelding til betalingsservice
  Ønsker du at tilmelde dit medlemskontingent til Betalingsservice, skal vi bruge dit CPR-nummer samt dit registreringsnr. og dit kontonr.

  CPR-nr:
  Reg.nr.:
  Kontonr.:

  Jeg bekræfter hermed, at min indmeldelse er personlig, eller at jeg ikke har indmeldt en anden person uden dennes viden og samtykke.

  Du kan p.t. betale på følgende måder:

  MobilePay: 50155374

  Swipp:  2146 9910

  Via netbank:
  Reg. nr. 9860
  Konto 025100

  Få indbetalingskort tilsendt via brev eller e-mail[/vc_column_text]

  Back To Top